De trimsalon is een gezellige, warme salon voorzien van alle professionele, moderne apparatuur.

In mijn salon staat liefde, rust en aandacht voorop. Voor iedere hond zal voldoende tijd worden genomen, naar behoefte van de hond.

Een bezoekje aan de trimsalon kan voor een hond een hele beleving zijn, hier wordt natuurlijk rekening mee gehouden. Ik raad u dan ook aan om een puppy zo jong mogelijk te laten "wennen" aan de trimsalon.Wat is een trimbehandeling?

-wassen / drogen.

-het in model brengen van de hond, dit kan door verschillende technieken; effileren, plukken, scheren, uitdunnen en ontwollen van de vacht.

-nageltjes knippen.

-oorharen verwijden.

-nakijken van anaalklieren.

-eventueel verwijderen van teken.

Tussenbeurt

Wanneer uw hond een bewerkelijke vacht heeft of u wilt uw hond altijd goed in model hebben, is een tussenbeurtje aan te raden. Dit is een kleine beurt waarbij de hond gewassen en gedroogd wordt, klitten worden verwijdert en het hoofdje en voetjes worden bijgewerkt. Dit gebeurt tussen 2 trimbehandelingen in.

 

Puppybehandeling

Vanaf de leeftijd van circa 12 weken kan uw puppy zijn of haar eerste bezoekje aan de trimsalon doen . De vachtverzorging van uw puppy is dan al noodzakelijk. Bij de eerste keer dat u langskomt kan de pup rustig aan de eerste indrukken van de trimsalon wennen. Wacht dus geen half jaar, voordat u met uw hond langskomt. Het is beter de pup al op jongere leeftijd te laten wennen aan de trimtafel en aan de verzorging van zijn vacht. Op die manier leert de pup de trimbehandelingen te accepteren, wat hem stress voor later kan besparen. 
Tijdens het eerste bezoek mag de pup op de trimtafel en krijgt hij een eerste borstelbeurt en worden de nageltjes geknipt. Indien het echt al nodig is, kan de hond voor de eerste keer in bad en vervolgens geföhnd worden.